From the moment you step into Share, you’ll embark on a unique culinary experience that pairs warm hospitality with sustainable, tasty dishes. Contemporary pendant chandeliers cast a soft glow over the restaurant's modern furnishings, while a roaring double-sided fireplace adds a cozy element. On the walls, black and white photographs celebrate the beauty of the local area.
A casual Italian(ish) eatery in the heart of Old Strathcona. Food inspired by the traditions and culture of Italy, cooked with modern techniques and ingredients. Produce is chosen and cooked when it is shining the brightest. Seasonal vegetables are treated to showcase their quality. A selection of handmade pasta made from Alberta flour. Proteins in large format made for sharing, just like at Nona’s table. And tiramisu, who can forget!
La salle à manger du Ernest au NAIT a été décrite avec justesse comme étant le « joyau de la couronne » du Centre Hokanson pour les arts culinaires à la School of Skilled Trades. La décoration du Ernest est qualifiée d'« élégance discrète ». Une décoration de bon goût en bois de cerisier et en laiton surligne un beau mur en pierre; une lumière tamisée et un souci du détail fournissent à la salle une ambiance collective distincte. La « grande cuisine », préparée par les élèves de deuxième année d'études d'arts culinaires, a été qualifiée d'« exceptionnelle » par la critique et de nombreuses récompenses. les téléspectateurs des médias locaux ont noté le Ernest 4,5 étoiles sur 5. Les chefs enseignants expérimentés soulignent l'importance d'utiliser des produits locaux de haute qualité. La maîtrise de la cuisine traditionnelle associée à l'art contemporain a donné lieu à une véritable cuisine éclectique. Un service élégant est fourni par les étudiants passionnés de la School of Hospitality. L'accent mis sur l'étiquette et l'authenticité est encouragé par la direction de mentors professionnels.
The Bell in Scona is a proud emblem of Old Strathcona and Alberta’s rich heritage. Housed in our vintage building, we’ve created a space to celebrate and share our region’s history through unique culinary and brewing experiences.Our brewery brings a piece of the past into the present through using antique pre-war cast iron and copper vessels to craft distinctive beers. Each brew resonates with an authentic taste of local ingredients, reflecting our love for Alberta’s natural bounty.Nestled in this historic setting, our taproom offers a curated menu using locally-sourced ingredients, marrying tradition with innovation. We wish to take you on a culinary journey through the best ingredients, locally raised meats and the diverse flavours our province has to offer.
Contemporary Canadian Fire Roasted Cooking.
Experience the aroma of cooking on flames and the warmth of a central fireplace. Be surrounded by rich colours and natural elements of rock, wood and metal; and take in highlights of petroglyphs and artwork from ancient times. This is the feel of the Homefire Grill concept.
The Homefire Grill features an open kitchen concept with the best in rotisserie and fire-roasted oven equipment. The restaurant seats 120 people with plenty of booth seating and the lounge seats 60.
Le Vivo Ristorante propose une cuisine italienne vivante. Des plats traditionnels italiens sont préparés et servis avec enthousiasme et joie, dans une ambiance adaptée à chacun et chacune. La cuisine ouverte vous permettra d'observer les chefs en train de cuisiner des ingrédients frais et locaux.
Lors de votre visite, attendez-vous, pour quelques heures, à vivre une soirée de détente devant plusieurs piatti (plats). La table s'animera dès que les plats ou bols multiples et variés vous seront présentés, de façon à être accessibles facilement pour toutes et tous.
Vous pourrez déguster un pranzo italien classique (dîner), généralement accompagné de plusieurs antipasti (entrées chaudes et froides), suivies d'un ou deux primi (habituellement des pâtes, risotto, gnocchi ou zuppa chauds). Vous partagerez ensuite à votre table un secondi (plat de résistance), servi sur un plateau avec votre choix de contorni (des plats d'accompagnement à base de légumes). Les Italiens complètent souvent leur repas avec un dolce, un café ou un digestivo (dessert, expresso, liqueur ou grappa).